top of page
  • Hennie Hallink

Blue Monday

De 3e maandag is aangebroken en voor sommigen is dat een dag die ervaren wordt als de meest deprimerende dag van het jaar.


Om het te zeggen met de woorden van het bekende nummer van The Mamas & The Papas:


"Monday, Monday Can't trust that day Monday, Monday

Sometimes it just turns out that way (…) Every other day of the week is fine, yeah

But whenever Monday comes You can find me crying all of the time."


Huilen of gefrustreerd om de goede voornemens die gestrand zijn. Ook zijn de weersomstandigheden er vaak in januari niet naar om gezellig in het zonnetje op het terras te gaan zitten. Tenzij je net deze week op wintersport bent en wel geniet van een terras op een berg in de sneeuw en de zon.


Blauwe dag

Goede voornemens voor een jaar is misschien ook wel te ruim en teveel op de lange termijn. Ik ben er al jaren geleden mee gestopt, om goede voornemens te hebben voor het nieuwe jaar. Ik stel mijn doelen liever per maand of per week. Die zijn makkelijker te realiseren en geven dan ook een beter gevoel. Zo doen sommige mensen mee aan de Dry January. Een maand geen alcohol drinken. Of een maand geen nieuws lezen of een week zonder social media.


Vanaf januari 2019 ben ik gestopt met Facebook. Het bespaart me een hoop tijd en ik lees tegenwoordig veel vaker even tussendoor in een boek. Ik houd hiervoor nu tijd over, terwijl ik me vroeger daar alleen de tijd voor gunde in vakanties.


Ik ben benieuwd welke doelen jij je stelt voor de komende maand of komende week. Of welke challenge jou uitdaagt. Maak er maar een mooie maand van! Met veel blauwe dagen (volgens Suzan & Freek)

"Blauwe dag, een seconde Laten we dansen tot de morgen en de lucht weer opengaat Fiets met jou mee door heel de stad Als jij dat wil, nou, dan doe ik dat Ik ben hier op je blauwe dag

Blauwe dag, een seconde Laten we dansen tot de morgen en de lucht weer opengaat"

98 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page